Βερολίνο υπέρ Σκοπίων-Άγκυρας: Εκθειάζει Ζάεφ για την αρπαγή της Μακεδονίας & «χαρίζει» στην Τουρκία την… Ζάκυνθο

Βερολίνο υπέρ Σκοπίων-Άγκυρας: Εκθειάζει Ζάεφ για την αρπαγή της Μακεδονίας & «χαρίζει» στην Τουρκία την… Ζάκυνθο

To Bερολίνο δεν μπορεί να αποκρύψει ούτε στιγμή την φιλοτουρκική και φιλοσκοπιανή στάση του όπως επίσης και την ανθελληνική.

Εκθειάζει τον Ζ.Ζάεφ που πέτυχε επί της ουσίας την αρπαγή του ονόματος της Μακεδονίας και συνεπώς την απόκτηση των κληρονομικών ιστορικών δικαιωμάτων της από τα Σκόπια, ενώ διοργανώνει συσκέψεις για την Λιβύη «κομμένες και ραμμένες» για την Άγκυρα χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας και ενώ έχει υπογραφεί ένα παράνομο μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και του 5% της Λιβύης με βάση το οποίο αρπάζουν ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Την ίδια στιγμή περιέργως όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το pronews.gr, τουρκική” έγινε η Ζάκυνθος από Γερμανούς οι οποίοι προσπαθούν να προωθήσουν πακέτα διακοπών – μεταξύ άλλων – και προς την Τουρκία.

Κάπου εκεί διέπραξαν «λάθος», (αν δεν ήταν εσκεμμένο), καθώς διαφημίζοντας τις ομορφιές της Τουρκίας, έβαλαν την εικόνα του ναυαγίου της Ζακύνθου!

Δεν ξέρουμε αν θέλησαν να εκμεταλλευτούν μια παγκόσμια γνωστή παραλία, αν απλά είναι τόσο άσχετοι, ή αν το έκαναν επίτηδες. Πάντως οι Γερμανοί έχουν έφεση στις ανθελληνικές θέσεις, όπως και να το δει κανείς.

Για αυτό το ζήτημα έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γερμανικό όμιλο Aldi – της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ- ο οποίος δραστηριοποιείται και στον τουρισμό με την Aldi Reisen που παρέχει ταξιδιωτικά πακέτα διακοπών, έστειλε ο βουλευτής Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας Διονύσιος Ακτύπης, ο οποίος τονίζει ότι το θρυλικό Ναυάγιο της Ζακύνθου δεν βρίσκεται στην Τουρκία, όπως διαφήμιζε ο γερμανικός όμιλος, αλλά στην Ελλάδα.

Ο κ. Ακτύπης εξήγησε ότι πριν από λίγες ημέρες διαπίστωσε ότι γερμανικός όμιλος πουλούσε ταξιδιωτικό πακέτο διακοπών για την Τουρκία, έχοντας όμως στην φωτογραφία του πακέτου την διάσημη παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

«Την επόμενη κιόλας μέρα έστειλα επιστολή στην Aldi ενημερώνοντάς τους για την απρέπειά τους, αλλά και για το απαράδεκτο λάθος τους για το οποίο περιμένω να βγάλουν επίσημη ανακοίνωση, αναγνωρίζοντάς το. Αν μέσα σε λίγες ημέρες δεν πάρω κάποια απάντηση είμαι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο για την αποκατάσταση της αλήθειας. Δεν γίνεται να μην γνωρίζεις το «Ναυάγιο» μια από τις διασημότερες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου, όπου πάρα πολλές φορές έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των ομορφότερων παραλιών του κόσμου. Θα περιμένουμε και ανάλογα θα πράξουμε», είπε ο κ. Ακτύπης.

Στην επιστολή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζακύνθου που έστειλε στους Γερμανούς ανέφερε ότι:

«Αγαπητή ομάδα της Aldi

Ονομάζομαι Διονύσιος Ακτύπης και είμαι μέλος του Ελληνικού Kοινοβουλίου, εκλεγμένος στην εκλογική περιφέρεια της Ζακύνθου. Προσφάτως διαπίστωσα ότι στην προσπάθειά σας να προωθήσετε ένα πακέτο διακοπών στην Τουρκία με τον τίτλο “Τουρκία μπλέ ταξίδι”, η ομάδα των «ειδικών» σας λανθασμένα χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από την εξαιρετικά διάσημη παραλία «Ναυάγιο» η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Ζακύνθου.

Θεωρώ δεδομένο, ότι θα προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να διορθωθεί το λυπηρό αυτό λάθος. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να υπάρξει από πλευράς σας επίσημη ανακοίνωση στην οποία θα διευκρινίζετε ότι η παραλία «Ναυάγιο» στην πραγματικότητα βρίσκεται στo ελληνικό νησί της Ζακύνθου και όχι στην Τουρκία. Πιστεύω ότι είμαι επαρκώς σαφής. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

Διονύσιος Ακτύπης

Βουλευτής Ν. Ζακύνθου»

Μετά από αυτό το «ατυχές» γεγονός ο γερμανικός Τύπος στρέφεται κατά του Γάλλου προέδρου Μ.Μακρόν και κατά της ΕΕ επειδή δεν αποδέχτηκαν να αποδώσουν ενταξιακό καθεστώς στα Σκόπια!.

«H ΕΕ ως παράγοντας αποσταθεροποίησης» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung αναφερόμενη στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 12 Απριλίου στη Βόρεια Μακεδονία.

Στο σχόλιο αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κατάφερε, εναντιωνόμενος στην αντίσταση των εθνικιστών, που κατεθύνονται από τη Μόσχα, να πείσει τους συμπατριώτες του να αλλάξει η χώρα το όνομά της και με αυτόν τον τρόπο να προσπεράσει το μεγαλύτερο εμπόδιο καθοδόν προς την ένταξή της στην ΕΕ. Ωστόσο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τον περασμένο Οκτώβριο προέβαλε αιφνιδιαστικά βέτο κατά της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

«Οι Βρυξέλλες δεν κράτησαν το λόγο τους. Ο Ζάεφ παραιτήθηκε και τώρα το κοινοβούλιο άνοιξε τον δρόμο για νέες εκλογές στα Σκόπια. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι οι εθνικιστές θα κερδίσουν» σημειώνεται.

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Την απόδειξη ότι η φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική πολιτική των Σοσιαλδημοκρατών στη χώρα δεν χρησιμεύει δήθεν σε τίποτα, την έδωσαν οι ίδιες οι Βρυξέλλες. Ο Μακρόν έχει εν τω μεταξύ σχετικοποιήσει την άρνησή του. Η ΕΕ δημιουργεί και πάλι νέες ελπίδες στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Όμως η εμπιστοσύνη κλονίστηκε. Οι Βρυξέλλες θα πρέπει σύντομα να βρουν μια κοινή δεσμευτική γραμμή απέναντι στα Δυτικά Βαλκάνια. Μια απρόβλεπτη βαλκανική πολιτική μπορεί να έχει αποσταθεροποιητική επίδραση στην περιοχή, όπως δείχνει η περίπτωση Ζάεφ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολύ τυχαίως επομένως η Γερμανία φροντίζει να παίρνει διαρκώς θέσεις ενάντιες στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και μάλιστα στον «σκληρό» πυρήνα τους δηλαδή, ότι αφορά την ίδια την εθνική ύπαρξη της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.