ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σύνοδος Κορυφής: Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας βαριέται και το δείχνει – Έφερε βιβλίο για να περάσει η ώραα

Σύνοδος Κορυφής: Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας βαριέται και το δείχνει – Έφερε βιβλίο για να περάσει η ώραα

Με ένα βιβλίο στο χέρι για να «σκοτώσει» την ώρα του εμφανίστηκε στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ο Μαρκ Ρούτε, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Ο Μαρκ Ρούτε θεωρεί αναπόφευκτο το αδιέξοδο στις συνομιλίες για τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ γι’ αυτό και έφερε μαζί του μια βιογραφία του Σοπέν. Οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω του κενού των 75 δισεκ. ευρώ που προκύπτει στον προϋπολογισμό μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Ολλανδία και άλλες τρεις χώρες δεν θέλουν το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού να ξεπεράσει το 1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Εισοδήματος της ΕΕ.

«Έφερα ένα βιβλίο, τη βιογραφία του Σοπέν, μαζί μου. Η θέση μας είναι γνωστή και δεν βλέπω τι μπορούμε να διαπραγματευτούμε», είπε ο Ρούτε στους δημοσιογράφους.

Ένας Ολλανδός αξιωματούχος εξήγησε ότι ο Ρούτε πήγε στην Πολωνία τον περασμένο μήνα (για την επέτειο των 75 ετών από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς) και κατά την επιστροφή του, κάποιος του είπε ότι θα έπρεπε να διαβάσει τη βιογραφία του Πολωνού συνθέτη Φρεντερίκ Σοπέν.

Ο Ρούτε παραδέχτηκε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ εργάζεται σκληρά για να ενώσει τους 27 ηγέτες. «Κάνει το καλύτερο που μπορεί, όμως είναι ευκολότερο να σχηματίσεις κυβέρνηση στο Βέλγιο παρά να κάνεις την Ευρώπη να τελειώσει με αυτές τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μισέλ παρέμεινε υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Βελγίου επί περίπου έναν χρόνο, καθώς τα βελγικά κόμματα των γαλλόφωνων και των φλαμανδόφωνων κοινοτήτων αδυνατούσαν να συνεννοηθούν για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το Βέλγιο δεν είχε κυβέρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 2010 οι προσπάθειες για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού διήρκησαν 541 ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.