ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ζ. Γκάμπριελ: «Η ΕΕ απέτυχε στην μεγαλύτερη δοκιμασία – Αν η Γερμανία βοηθούσε Ιταλία & Ισπανία θα ήταν ευγνώμονες»

Ζ. Γκάμπριελ: «Η ΕΕ απέτυχε στην μεγαλύτερη δοκιμασία – Αν η Γερμανία βοηθούσε Ιταλία & Ισπανία θα ήταν ευγνώμονες»

«Αποτυχημένη» χαρακτήρισε την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε σε «χαμένη» ευκαιρία από πλευράς ΗΠΑ.

Μιλώντας στο δεύτερο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF είπε ότι «προφανώς έχουμε (μόνο μια) Ευρωπαϊκή Ένωση των καλών εποχών, διότι απέτυχε πλήρως στην αντιμετώπιση τη μεγαλύτερης δοκιμασίας από την ίδρυσή της. Το χειρότερο ασφαλώς συνέβη ήδη στην αρχή, όταν ακόμα και εμείς οι Γερμανοί δεν ήμασταν διατεθειμένοι να παράσχουμε βοήθεια εκεί όπου οι άνθρωποι ήδη κατέρρεαν σωρηδόν και πέθαιναν, δηλαδή στην Βόρεια Ιταλία».

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έθεσε επίσης το ερώτημα «εάν θα ήταν τόσο τρομερό για την Γερμανία αντί για 156 δισ. ευρώ νέου δημόσιου χρέους να έχει εγγράψει στον γερμανικό προϋπολογισμό 166 δισ. ευρώ και στη συνέχεια να έχει δώσει τα 10 δισεκατομμύρια στους Ιταλούς και τους Ισπανούς ως πρώτη βοήθεια. Οι χώρες αυτές θα μας ήταν πιθανόν ευγνώμονες για 100 χρόνια αν το είχαμε κάνει. Τώρα θα θυμούνται ότι δεν ήταν οι γειτονικοί τους λαοί που τους βοηθούν, αλλά οι Κινέζοι. Τώρα η Γερμανία δίνει την εντύπωση ότι ενεργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η Αμερική «και μάλιστα (ότι ενεργούμε έτσι) όχι μόνο εμείς στην Γερμανία, αλλά και κάθε ευρωπαϊκή χώρα, ότι δηλαδή ισχύει το σύνθημα “Πρώτα το έθνος μας”! Ότι σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, όχι τους γείτονές μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες για χαμένες ευκαιρίες. «Φανταστείτε να είχαμε έναν Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θα έβγαζε ένα λόγο και θα έλεγε: Διαθέτουμε τώρα ολόκληρη τη δύναμη της Αμερικής για την κατασκευή ιατρικών προϊόντων, αναπνευστικών συσκευών, των βοηθητικών υλικών – για τον δικό μας λαό, αλλά και για όλους όσους χρειάζονται βοήθεια. Τι μήνυμα θα ήταν αυτό από την παλιά μεγάλη δυτική ηγετική δύναμη, την Αμερική! Αντ ‘αυτού, μπορούμε να δούμε σήμερα πώς αναλώνονται οι δύο μεγάλες χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, σε θεωρίες συνωμοσίας», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.