ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έκκληση Γερμανών & Ιταλών οικονομολόγων σε Βερολίνο: «Βγάλτε ευρωομόλογα»

Έκκληση Γερμανών & Ιταλών οικονομολόγων σε Βερολίνο: «Βγάλτε ευρωομόλογα»

Η αναλγησία του Βερολίνου έχει προκαλέσει κύματα υποστήριξης για το ευρωομόλογο σε όλη την Ευρώπη.

Κορυφαίοι Γερμανοί και Ιταλοί οικονομολόγοι και πολιτικοί ζητούν περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορωνοϊού, καθώς επίσης την έκδοση κοινών ευρωπαϊκών «ομολόγων υγείας» .

«Απαιτείται μια συνολική ασπίδα οικονομικής προστασίας για την Ευρώπη και τη ζώνη του ευρώ. Ολα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα της μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη χρηματοδότηση με χαμηλό επιτόκιο που παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρουν σε έκκλησή τους, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Ταυτόχρονα, οι υπογράφοντες ζητούν την έκδοση κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων, τα οποία ονομάζουν «ομόλογα υγείας». Η έκκληση με τον τίτλο «Είμαστε μαζί σ’ αυτό» ήταν μια πρωτοβουλία των πολιτικών των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ, Φραντσίσκα Μπράντνερ και Αλξάντρα Γκέεζε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στους πρώτους συνυπογράψαντες περιλαμβάνονται οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Μάριο Μόντι και Ενρίκο Λέτα, ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ και οι οικονομολόγοι Γκάμπριελ Φέλμπερμαϊρ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας (IfW) του Κιέλου, Μάρτσελ Φράτσερ, πρόεδρος του Γερμανικού Iνστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου και ο Μίχαελ Χιούτερ, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (ΙW) της Κολωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.