Στρασβούργο: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετατρέπεται σε κέντρο ελέγχου για τον κορωνοϊό

Στρασβούργο: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετατρέπεται σε κέντρο ελέγχου για τον κορωνοϊό

Η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέ, γνωστοποίησε πως τα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα φιλοξενήσουν ένα κέντρο ελέγχου και ένα κέντρο διαβουλεύσεων και συσκέψεων για τον κορωνοϊό.

«Καταστήσαμε δυνατό μαζί με τον πρόεδρο Νταβίντ Σασόλι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαμορφώσει τα κτίριά του στο Στρασβούργο, την περίοδο της κρίσης, σε ένα κέντρο ελέγχου και ένα κέντρο διαβουλεύσεων για τον Covid-19», δήλωσε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα της περιφέρειας Dernieres Nouvelles d’Alsace (DNA).

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Νταβίντ Σασόλι είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι «έθεσε στις αρχές των Βρυξελλών το δικό μας κέντρο ιατρικής περίθαλψης στους ασθενείς και ένα στόλο 100 οχημάτων» και ότι είναι «έτοιμος να κάνει το ίδιο για τα κέντρα μας στο Λουξεμβούργο και στο Στρασβούργο, εάν τα χρειάζονται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρότι το κοινοβουλευτικό έργο γίνεται σε μεγάλο βαθμό στις Βρυξέλλες, η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ορίζεται στις συνθήκες της ΕΕ, βρίσκεται στο Στρασβούργο, αλλά οι βουλευτές βρίσκονται εκεί μόνο για τις συνόδους της ολομέλειας, μία εβδομάδα το μήνα. Αυτές του Μαρτίου και του Απριλίου κατ ‘εξαίρεση δεν πραγματοποιήθηκαν στο Στρασβούργο λόγω της επιδημίας κορωνοϊού, η οποία πλήττει ιδιαίτερα την Αλσατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.