Γαλλία: Φοιτητές σχηματίζουν ουρές για τρόφιμα εξαιτίας του lockdown

Γαλλία: Φοιτητές σχηματίζουν ουρές για τρόφιμα εξαιτίας του lockdown

Το εισόδημα των φοιτητών έχει μειωθεί δραματικά εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα πολλοί να συρρέουν σε διανομές φαγητών.

Μην μπορώντας να εργαστούν σε part-time δουλειές εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η καραντίνα, φοιτητές σε πανεπιστήμια της Γαλλίας καταφέρνουν και επιζούν με τρόφιμα που τους προσφέρουν δωρεάν οι αρχές, καθώς δίνουν μάχη να αντεπεξέλθουν στα έξοδα διαβίωσης.

Το να στέκονται στην ουρά για να πάρουν δωρεάν τρόφιμα είναι πλέον κάτι σαν τελετουργικό για πολλούς φοιτητές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ξαφνική οικονομική πίεση που δέχονται και προέρχεται από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς της νόσου COVID-19.

Οι ξένοι φοιτητές πλήττονται ιδιαίτερα, καθώς δεν διαθέτουν κάποιο σπίτι στο οποίο μπορούν να επιστρέψουν εύκολα.

Στην Ορλεάνη, στην κεντρική Γαλλία, φοιτητές που αναγκάστηκαν να μείνουν στα δωμάτιά τους στις εστίες παραλαμβάνουν γάλα, καφέ, ζυμαρικά και τρόφιμα σε κονσέρβες, όπως και προϊόντα υγιεινής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τους δίνουν κουπόνια για να πηγαίνουν να ψωνίζουν.

«Πολλοί φοιτητές έχασαν τη δουλειά τους, που τους επέτρεπε να τρώνε και να πληρώνουν το ενοίκιο του δωματίου τους» είπε ο Αλεξίς Μπος, μέλος της φοιτητικής ένωσης FSU.

Οι περισσότεροι από τους φοιτητές που μπήκαν σε καραντίνα στις εστίες είναι ξένοι που προέρχονται από περιοχές όπως η Αφρική και η Ασία.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Ορλεάνης Αρί Μπρουάν λέει ότι εκ των 3.460 φοιτητών εκεί, σχεδόν 1.000 φοιτητές ανέφεραν «τεράστιες δυσκολίες» στο να πληρώνουν το ενοίκιό τους ή να αγοράζουν τα βασικά είδη. Οι περισσότεροι είναι ξένοι που δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το πανεπιστήμιο μετέτρεψε ένα κτίριο, που συνήθως χρησιμοποιείται για μαθήματα της Παιδαγωγικής σε κέντρο διανομής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προχωράτε, κρατάτε τις αποστάσεις ασφαλείας», λέει ένα μέλος του προσωπικού του πανεπιστημίου στους φοιτητές που έχουν σχηματίσει ουρά για να μπουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.