ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κρίσιμη ψηφοφορία στην Κύπρο, αγωνία στην Ελλάδα

Κρίσιμη ψηφοφορία στην Κύπρο, αγωνία στην Ελλάδα

Κρίσιμες στιγμές περνάει η Κύπρος όπως φάνηκε και από το χθεσινό απογευματινό ραντεβού που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ενώ σοβαρές θα είναι και οι επιπτώσεις που θα έχει τυχόν αρνητική απόφαση της Κυπριακής Βουλής, που ψηφίζει σήμερα προκειμένου να επικυρώσει το σχέδιο διάσωσης της τρόικας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κ.κ Σαμαράς και Στουρνάρας είχαν τετ-α-τετ και η συζήτηση ήταν απολύτως εμπιστευτική, ούτε και ότι η δήλωση του κ. Στουρνάρα ήταν λιτή και καθησυχαστική.

Στο τραπέζι της συνάντησης μπήκαν όλα τα σενάρια και οι πιθανές αντιδράσεις της Αθήνας στο απευκταίο ενδεχόμενο αρνητικών αποφάσεων από τη Λευκωσία. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πάντως ότι παρά τις σοβαρές δυσκολίες που έχει η κυπριακή κυβέρνηση στο τέλος θα καμφθούν οι αντιρρήσεις, αφού είναι δύσκολο όσοι σήμερα δηλώνουν αρνητικοί να σηκώσουν το βάρος μιας άτακτης χρεοκοπίας και συνολικής καταστροφής της οικονομίας.

«Αν δεν περάσει η απόφαση για κούρεμα των καταθέσεων τότε θα έχουμε άτακτη χρεοκοπία χώρας της ευρωζώνης με απρόβλεπτες συνέπειες. Αν περάσει με τροποποιήσεις το σχέδιο που αποφάσισε το Eurogroup τότε θα πρέπει να εγκριθεί εκ νέου από τους υπουργούς της ευρωζώνης και να βρεθούν ταυτόχρονα και άλλα μέτρα» λέει στέλεχος της κυβέρνησης.

Κορυφαίος παράγοντας πάντως έλεγε πως «δε θέλω να σκεφτώ τι θα συμβεί εάν η Κύπρος απορρίψει το σχέδιο». Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανοικτή γραμμή της Αθήνας με τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, την έδρα της ΕΚΤ, για να συντονιστούν οι ενέργειες στην περίπτωση που χρειαστεί να ληφθούν μέτρα για την απόσυρση καταθέσεων ή να παραταθούν οι προθεσμίες για την μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών σε πιστωτικό ίδρυμα στην Αθήνα.

Με στόχο και να αποδραματοποιηθεί η κατάσταση αλλά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το Δημόσιο και να μην βραδύνουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα το απόγευμα, την ώρα που θα αποφασίζει η κυπριακή Βουλή, ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους κ.κ Στουρνάρα και Μανιτάκη. Είναι προφανές ότι εάν χρειαστεί να συζητηθεί το αποτέλεσμα των αποφάσεων της Κυπριακής Βουλής ο κ. Στουρνάρας θα είναι μαζί με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.