ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η τρομερή ανεργία μπλοκάρει τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη

Η τρομερή ανεργία μπλοκάρει τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος να μην καταστεί δυνατό για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία να φέρουν εις πέρας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, καθώς η ανεργία τείνει να αυξάνεται γραμμικά όσο διατηρείται η πολιτική λιτότητας, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, όπως δηλώνει στην εφημερίδα Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ ο επικεφαλής του γραφείου του στη Γερμανία Τόρστεν Χίνριχς.

«Η υψηλή ανεργία στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία είναι κοινωνικά εκρηκτική», υπογραμμίζει ο Χίνριχς στη συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

«Θα πρέπει να υπάρξει μία κοινωνική συνομολογία για τα μέτρα διάσωσης. Και η υψηλή ανεργία δεν βοηθά», προσθέτει ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως ο κόσμος στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήδη έχουν αποδείξει πως είναι μεν πρόθυμοι να ανεχθούν τα μέτρα λιτότητας, όμως «αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί επ’ άπειρον».

Στην δε Ιταλία ελλοχεύει ο κίνδυνος «η νέα κυβέρνηση να μην είναι αρκούντως δυνατή για να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα ενδυναμώσουν την ανάπτυξη», επισημαίνει ο Χίνριχς.

Ο ίδιος εξηγεί πως ο οίκος S&P θα συνεχίσει να αξιολογεί με τριπλό Α την Γερμανία, ως εκ τούτου δεν βλέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας στον ορίζοντα. «Είναι ένα από τα λιγοστά ΑΑΑ και τις πιο σταθερές χώρες που ακόμη υπάρχουν στην Ευρώπη» είπε.

Το μόνο πρόβλημα στη Γερμανία είναι η μικρή δυνατότητα κέρδους στον τραπεζικό τομέα, που οφείλεται στην ύπαρξη πολλών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επισημαίνει ο Χίνριχς, μολονότι διαπιστώνει θετικές αλλαγές στον τομέα όσον αφορά την αναχρηματοδότηση και τα αποθεματικά κεφάλαια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.