ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Επικίνδυνος ο δρόμος της Ευρώπης για την Κύπρο”

“Επικίνδυνος ο δρόμος της Ευρώπης για την Κύπρο”

Προσανατολιζόμενη να φορολογήσει τις τραπεζικές καταθέσεις στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης της Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει “έναν επικίνδυνο δρόμο”, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Άνιμπαλ Καβάκου Σίλβα, η χώρα του οποίου έχει επίσης ενταχθεί σε μνημόνιο.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθεί έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο. Ελπίζω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ξαναβρούν τη λογική τους” είπε ο Πορτογάλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους από τη Ρώμη όπου βρίσκεται για την αυριανή ενθρόνιση του πάπα Φραγκίσκου.

“Χρειάζεται λογική όταν πρόκειται για το θεμελιώδες υπόβαθρο του τραπεζικού συστήματος όλων των ευρωπαϊκών χωρών και όχι μόνο”, συνέχισε ο Καβάκου Σίλβα που έχει και τον τίτλο του διδάκτορα οικονομικών. “Η εμπιστοσύνη των καταθετών είναι ένας από τους στυλοβάτες του χρηματοπιστωτικού συστήματος” και “τα βιβλία μας διδάσκουν ότι σε περίπτωση έλλειψης εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, καμία χώρα, ή σχεδόν καμία, δεν γλιτώνει”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο, είπε ότι “η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι η λιτότητα δεν επιλύει κανένα πρόβλημα” και αντιθέτως επιδεινώνει τα ήδη υπάρχοντα. “Αυτή η γελοία ιδέα όσον αφορά την Κύπρο δεν έχει καμία λογική”, τόνισε.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας Κάρλος Κόστα προσπάθησε να καθησυχάσει τους Πορτογάλους σημειώνοντας ότι η απόφαση που έχει ληφθεί για την Κύπρο δεν θα ισχύσει για άλλες χώρες. “Οι καταθέτες μπορούν να είναι ήσυχοι ότι διαθέτουν ένα από τα πιο σταθερά χρηματοπιστωτικά συστήματα στην Ευρώπη σήμερα”, υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.