ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ.Φέκτερ: Προετοιμάζει για κατασχέσεις άνω του 9,9% σε ποσά από 100.000 ευρώ

Μ.Φέκτερ: Προετοιμάζει για κατασχέσεις άνω του 9,9% σε ποσά από 100.000 ευρώ

“Υπάρχει περιθώριο για αλλαγές στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου ώστε να στηριχθούν οι μικροκαταθέτες”, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup επιβεβαιώνοντας ότι πάνε για αύξηση του ποσοστό της δήμευσης σε ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

“Αυτό που συνέβη το Σαββατοκύριακο ήταν μια μεγάλη πτώση της εμπιστοσύνης”, πρόσθεσε, μιλώντας σε ένα πάνελ με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Φέκτερ, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πρότειναν να επιβληθεί κλιμακούμενος φόρος από 3,5% έως 12,% στις καταθέσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της κυπριακής οικονομίας. “Όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε (την πρόταση) και, κυρίως, την απέρριψε η ίδια η Κύπρος.

“Ήθελαν οπωσδήποτε φόρο (σ.σ. έτσι αποκαλούν την κατάσχεση: Φόρο!) κάτω του 10% και έτσι προέκυψε αυτός ο μεγάλος εκνευρισμός. Είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να το ρυθμίσουμε και υπάρχει ακόμη πιθανότητα να κάνουμε κάτι για τους μικροκαταθέτες”, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.