ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αντίθετος με την πρόταση Α.Μέρκελ-Ε.Μακρόν ο Σ.Κουρτς: «Η ΕΕ δεν επιτρέπεται να γίνει ένωση χρέους»

Αντίθετος με την πρόταση Α.Μέρκελ-Ε.Μακρόν ο Σ.Κουρτς: «Η ΕΕ δεν επιτρέπεται να γίνει ένωση χρέους»

Αντίθετος με την μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένωση χρέους, είναι ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ως εκ τούτου ο Κουρτς αντιτίθεται στο σχέδιο δισεκατομμυρίων που προτάθηκε από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. «Η ΕΕ δεν επιτρέπεται να γίνει ένωση χρέους», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Ειδικότερα, μια τέτοια ένωση χρέους δεν πρέπει να εισέλθει από την πίσω πόρτα, γι’ αυτό και η βοήθεια θα πρέπει να είναι περιορισμένη χρονικά. Οι χώρες που περνάνε κρίση, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, θα πρέπει επίσης να υπόκεινται σε περιορισμούς των εθνικών τους προϋπολογισμών. Σε τελική ανάλυση, η κρίση του κορωνοϊού δείχνει σήμερα πόσο σημαντική είναι μια συνετή πολιτική προϋπολογισμού. Το ρητό «κάνε οικονομίες εγκαίρως ώστε να έχεις την ώρα της ανάγκης» κατέστη πασιφανές για άλλη μια φορά λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Και χαίρομαι που υπάρχουν χώρες όπως η Γερμανία ή η Αυστρία, οι οποίες έχουν υπό έλεγχο τους προϋπολογισμούς τους τα τελευταία χρόνια», συνέχισε ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος εκφράζει τη διαφωνία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κουρτς υπερασπίστηκε επίσης στη Bild την κατάθεση μιας εναλλακτικής πρότασης μαζί με τη Δανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία. «Υπάρχουν 27 χώρες στο τραπέζι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι απολύτως σωστό να έχουν γνώμη και οι άλλες χώρες», τόνισε και πρόσθεσε πως η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα δυσανασχετήσει. «Δεν νομίζω ότι έχω εξοργίσει πάρα πολύ την κυρία Μέρκελ . Αντίθετα, υπάρχει μια διαδικασία συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία νομίζω ότι έχει σχεδιαστεί σωστά υπό την καθοδήγηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν», όπως είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.