Σ. Μισέλ: «Να επιτευχθεί συμφωνία πριν το καλοκαίρι – Πολίτες και επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό»

Σ. Μισέλ: «Να επιτευχθεί συμφωνία πριν το καλοκαίρι – Πολίτες και επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό»

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Σαρλ Μισέλ, χαρακτήρισε την πρόταση για το «Ταμείο Ανάκαμψης», ως «σημαντικό βήμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

Όπως τόνισε “θα βοηθήσει στη στοχευμένη υποστήριξη προς τους τομείς και τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία COVID19”.

Ανακοίνωσε δε ότι “θα θέσουμε το ζήτημα στο τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 19 Ιουνίου 2020. Όλα πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μας έχουν επηρεαστεί σοβαρά από την πανδημία. Χρειάζονται στοχοθετημένη ανακούφιση χωρίς καθυστέρηση”, επεσήμανε.

“Μια συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΠΔΠ θα ανοίξει το δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και θα ενισχύσει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση”, σημείωσε.

“Καλώ όλα τα κράτη μέλη να εξετάσουν γρήγορα την πρόταση και να εργαστούν εποικοδομητικά για έναν συμβιβασμό προς όφελος της Ένωσης”, τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Απριλίου 2020, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να εργαστεί για τη δημιουργία ταμείου ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της κρίσης COVID-19 και ανέθεσε στην Κομισιόν να αναλύσει τις ακριβείς ανάγκες και να υποβάλει επειγόντως μια πρόταση που να είναι ανάλογη με την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Σήμερα, 27 Μαΐου 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την πρότασή της σχετικά με ένα Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Η ανάλυση και αξιολόγηση της πρότασης της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκτησης και το ΠΔΠ θα ξεκινήσει αμέσως στα όργανα του Συμβουλίου και παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι συνεργάτες του θα αρχίσουν να διαβουλεύονται με τα κράτη μέλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.