Γαλλία: Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του υγειονομικού προσωπικού – «Θέλουμε χρήματα και όχι παράσημα»

Γαλλία: Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του υγειονομικού προσωπικού – «Θέλουμε χρήματα και όχι παράσημα»

Αντιδρούν οι Γάλλοι γιατροί και νοσηλευτές στις κυβερνητικές πολιτικές. Σήμερα, πέμπτη εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας διαδήλωσαν έξω από ένα νοσοκομείο στο Παρίσι την Πέμπτη, διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς και περισσότερους πόρους για το δημόσιο σύστημα υγείας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πανδημίας COVID-19.

Φορώντας μάσκες, χτυπώντας κουδουνάκια και κατσαρολικά, γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το νοσοκομείο Robert Debre, στα νότια περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα: «Όχι παράσημα, όχι δακρυγόνα, αλλά κρεβάτια και χρήματα!».

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε την ώρα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο στήριξης των επαγγελματιών υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού.

Οι επαγγελματίες υγείας διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τους χαμηλούς μισθούς και την υποστελέχωση στα γαλλικά νοσοκομεία και ηγήθηκαν των απεργιακών κινητοποιήσεων τον περασμένο χρόνο με αίτημα την αύξηση χρηματοδότησης.

Η πανδημία Covid-19 έφερε στην επιφάνεια τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα του κλάδου, με τις ιατρικές δομές σε μία από τις πλουσιότερες παγκοσμίως χώρες να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε προσωπικό και αναπνευστήρες κατά την έναρξη της κρίσης.

«Οι δυσκολίες των δημόσιων νοσοκομείων ξεκίνησαν πριν από καιρό», λέει ο παιδίατρος Στεφάν Ντοζέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όλοι λένε ότι όλα πήγαν καλά στην κρίση COVID κι ότι ήμασταν φανταστικοί, κάτι που είναι αλήθεια, από τη στιγμή που κάναμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε να φανταστούμε… όμως οι δυσκολίες παραμένουν», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.