Το Συμβούλιο της Ευρώπης πιέζει την Μάλτα να δεχτεί παράνομους μετανάστες στο έδαφός της!

Το Συμβούλιο της Ευρώπης πιέζει την Μάλτα να δεχτεί παράνομους μετανάστες στο έδαφός της!

Το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε σήμερα τη Μάλτα να επιτρέψει την αποβίβαση τουλάχιστον 400 παράνομων μεταναστών που παραμένουν σε τέσσερα τουριστικά σκάφη λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα του μεσογειακού νησιού.

Ορισμένοι από τους παράνομους μετανάστες παραμένουν στη θάλασσα για περισσότερο από ένα μήνα μετά τη διάσωσή τους από μη αξιόπλοα σκάφη βόρεια της Λιβύης απ’ όπου είχαν ξεκινήσει με προορισμό την Ευρώπη. Η Μάλτα, που ναύλωσε τα τουριστικά σκάφη, επιμένει ότι δεν μπορεί να τα αφήσει να φθάσουν στη ξηρά επειδή τα λιμάνια της είναι κλειστά μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Η κατάσταση περισσότερων από 400 ανθρώπων που παραμένουν σε ιδιωτικά σκάφη ακριβώς έξω από τα χωρικά ύδατα της Μάλτας είναι μη βιώσιμη και απαιτεί άμεση δράση», ανέφερε σε μια δήλωση η Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Η Μάλτα λέει επίσης πως οι περισσότερες δεσμεύσεις εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν ορισμένους από τους μετανάστες δεν έχουν τηρηθεί και ότι τα κέντρα κράτησης στο έδαφός της έχουν κορεστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γυναίκες και παιδιά επιτράπηκε, ωστόσο να αποβιβαστούν για ανθρωπιστικούς λόγους. Η κατάσταση των ανδρών που έμειναν πάνω στα σκάφη παραμένει ασαφής, αν και φωτογράφοι που κατάφεραν να προσεγγίσουν ένα από αυτά είπαν πως οι επιβαίνοντες φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.