ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αν. Μέρκελ: «Πηγαίνω στις Βρυξέλλες για να πετύχω συμφωνία»

Αν. Μέρκελ: «Πηγαίνω στις Βρυξέλλες για να πετύχω συμφωνία»

Συμφωνία εντός του καλοκαιριού θα πρέπει να υπάρξει για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, όπως υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, εξήγησε: «Πηγαίνω στις Βρυξέλλες στις 17 Ιουλίου με την πρόθεση να πετύχω συμφωνία. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη επιλογή».

Η συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Γερμανία και οι δύο αξιωματούχοι ανέδειξαν την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. «Η κρίση του κορωνοϊού ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της ΕΕ. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν κατέστη σαφές και κατά τη διάρκεια των σημερινών συνομιλιών», επεσήμανε η Άνγκελα Μέρκελ, για να προσθέσει: «Θα εργαστούμε σκληρά και θα δείξουμε αποφασιστικότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση για το εάν τα κράτη/μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να φοβούνται μια ενδεχόμενη υπερβολική γερμανική παρέμβαση, καθώς και η πρόεδρος της Επιτροπής είναι Γερμανίδα, η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε: «Δύο προσηλωμένες Ευρωπαίες συνεργάζονται. Στη Γερμανία δεν υπήρξε γυναίκα καγκελάριος πριν από εμένα και στην Ευρώπη δεν υπήρξε γυναίκα πρόεδρος της Επιτροπής. Είμαστε σίγουρες ότι η συνεργασία θα είναι επιτυχής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.