«Αυτό που κάναμε με την Κύπρο είναι μόνο η αρχή»!

«Αυτό που κάναμε με την Κύπρο είναι μόνο η αρχή»!

Σε καταστροφή οδηγούν το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του οι ανεύθυνες φωνές της ΕΕ οι οποίες δεν κατανοούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν τις ολέθριες συνέπειες από τις αποφάσεις τους. Σε αυτές τις φωνές ανήκει και αυτή του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem ο οποίος έστειλε κύματα ρίγους σε όλη την Ευρώπη λέγοντας πως η συμφωνία της Κύπρου μπορεί να αποτελέσει περίγραμμα για αντίστοιχες αναδιαρθρώσεις τραπεζών στην ΕΕ.

Δηλαδή νέα «κουρέματα», νέες κατασχέσεις λογαριασμών, ομολόγων και μετοχών.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters και στους Financial Times ο DijsselΒoom όπως αποκαλείται κοροϊδευτικά ο Ολλανδός υπουργός και επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε:

«Ότι επιτύχαμε εχθές το βράδυ ήταν να σπρώξουμε το ρίσκο προς τα πίσω.   Ελαν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για μια τράπεζα η πρώτη μας ερώτηση πρέπει να είναι: Ωραία, εσείς στις τράπεζες τι πρόκειται να κάνετε για αυτό;

Η απάντηση θα είναι να επανακεφαλαιοποιηθείται. Εάν όμως η τράπεζα δεν πρόκειται να το κάνει ή δεν μπορεί να το κάνει τότε θα μιλήσουμε στους μετόχους, τους ομολογιούχους και θα τους ζητήσουμε να συνεισφέρουν στην επανακεφαλοποίηση της τράπεζας και αν κριθεί απαραίτητο τους καταθέτες τους ίδιους».

Με λίγα λόγια αν και οι ηγέτες της ΕΕ τόνισαν ότι η Κύπρος και η συμφωνία ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση εντούτοις και βάσει των δηλώσεων του Ολλανδού υπουργού αυτό μπορεί να σημαίνει μια νέα προσέγγιση στις αναδιαρθρώσεις τραπεζών στην €ζώνη. Δηλαδή ουσιαστικά αρπαγή των χρημάτων των καταθετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.