ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ANSAmed : “Μετά την Κύπρο η Σλοβενία”

ANSAmed : “Μετά την Κύπρο η Σλοβενία”

Η Σλοβενία μπορεί να είναι η επόμενη χώρα στη σειρά που θα αποταθεί στην ΕΕ για διάσωση, μετά την Κύπρο, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed, επικαλούμενο πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς της Σλοβενίας.

«Κατά την τελευταία δεκαετία, κορυφαίες τράπεζες της Σλοβενίας παρείχαν τεράστια ποσά σε πιστώσεις που τώρα είναι τοξικές και οι οποίες αντιστοιχούν στο ένα πέμπτο του εθνικού ΑΕΠ» αναφέρεται στην έκθεση.

Προστίθεται ότι οι σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν «στη βάση πολιτικών και προσωπικών σχέσεων, εν μέσω ενός περιβάλλοντος διαρθρωτικής πολιτικής διαφθοράς».

Οι περισσότερες τράπεζες στη Σλοβενία είναι κρατικής ιδιοκτησίας, προστίθεται στην ανταπόκριση του ANSAmed, ενώ αναφέρεται ότι το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευτεί, υπολογίζεται σε 7 δις ευρώ, ή ποσοστό 20% του συνόλου των δανείων.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της χώρας Janez Sustercic δήλωσε ότι η Σλοβενία θα αναγκαστεί πιθανότατα να προσφύγει για διεθνή βοήθεια, εκτός και αν υλοποιηθεί το σχέδιο διάσωσης για τις τράπεζες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.