ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μισθός επιπέδου δουλείας για Ελλάδα

Μισθός επιπέδου δουλείας για Ελλάδα

Μόνο οι χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ και ελαφρά (κατά 30 ευρώ) η Πορτογαλία, έχουν χαμηλότερο βασικό μισθό στην ευρωζώνη σε σχέση με την Ελλάδα.

H Ιρλανδία που τελεί υπό μνημόνιο και αυτή, έχει έναν παχυλό κατώτατο μισθό, και όμως είναι ανταγωνιστική με εξαγωγές τριπλάσιας αξίας από τις δικές μας.

Συνεπώς αυτά που λέει η τρόικα περί μισθών στην χώρα μας είναι “κουραφέξαλα”. Αν θέλαν το καλό μας θα μας κατεύθυναν σε άλλους δρόμους. Θέλουν όμως την καταστροφή μας για να αρπάξουν ότι έχουμε, και για να μην μας έχουν υποχρέωση θέλουν να φύγουμε από εδώ.

Στα παραπάνω στοιχεία να συμπεριλάβουμε και ότι το κόστος ζωής είναι στα επίπεδα του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας.

Την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων καταδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat για τους κατώτατους μηνιαίους μισθούς. Από το Λουξεμβούργου των 1.801 έως τη Λετονία των 132 ευρώ. Οι μισθοί είναι μεικτοί και καταγράφηκαν το α’ εξάμηνο 2012.

Ιδού ο κατάλογος:

    Λετονία 132

    Βουλγαρία 138

    Ρουμανία 162

    Λιθουανία 286

    Εσθονία 290

    Ουγγαρία 296

    Τσεχία 310

    Σλοβακία 327

    Πολωνία 336

    Πορτογαλία 556

    Ελλάδα 586

    Μάλτα 680

    Ισπανία 748

    Φινλανδία 763

    Βρετανία 1.202

    Γαλλία 1.398

    Βέλγιο 1.444

    Ολλανδία 1.447

    Ιρλανδία 1.462

    Λουξεμβούργο 1.801

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.