Σημαντική μείωση θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα – Η μεγαλύτερη στην ΕΕ τα τελευταία δέκα χρόνια

Σημαντική μείωση θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα – Η μεγαλύτερη στην ΕΕ τα τελευταία δέκα χρόνια

Μείωση της τάξεως του 44%, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέγραψε κατά τη δεκαετία 2010-2019 η Ελλάδα στους θανάτους σε τροχαία.

Τα θύματα των οδικών δυστυχημάτων μειώθηκαν σημαντικά και κατά το πρώτο τετράμηνο του 2020, λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τον Ιανουάριο καταγράφηκε μείωση θανάτων στους δρόμους κατά 18% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ για το μήνα Απρίλιο -οπότε είχαμε lockdown σε ολόκληρη τη χώρα- η μείωση ήταν 58% σε σχέση με το 2019.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από διαδικτυακή συζήτηση για την οδική ασφάλεια που οργάνωσαν η Interamerican και η Anytime με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας για τη βιώσιμη Μετακίνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τη μείωση, όμως, κατά το 2019 ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας παρέμεινε σχεδόν σταθερός σε σχέση με το 2018, ενώ στην ΕΕ σημειώθηκε μείωση περίπου 3%. Η Ελλάδα κατατάχθηκε έτσι στην 21η θέση της σχετικής λίστας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η οποία κατέγραψε κατά μέσο όρο 65 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.