ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κομισιόν: Αναλαμβάνει τη διαχείριση της νέας δομής στη Λέσβο

Κομισιόν: Αναλαμβάνει τη διαχείριση της νέας δομής στη Λέσβο

H Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την Τετάρτη (23/09) την ανάληψη της «κοινής πιλοτικής» διαχείρισης της νέας δομής στη Λέσβο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, στο πλαίσιο ανακοινώσεων για τη νέα μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Δεν τίθεται θέμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά το πώς θα εκδηλώνεται».

Όπως εξήγησε, η Κομισιόν θα προσπαθήσει να κάμψει τις αντιδράσεις κρατών-μελών που αρνούνται να δεχθούν παράνομους μετανάστες από τις χώρες της πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα, δίνοντας έμφαση στην επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο, αλλά και στην ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων.

Tο νέο σχέδιο περιλαμβάνει δεκαπέντε νομοθετικές πρωτοβουλίες, που μεταξύ άλλων θα στοχεύουν και στην επίδειξη «υποχρεωτικής αλληλεγγύης». Η ΕΕ επιθυμεί, επίσης, να επιταχύνει τις διαδικασίες εξέτασης ασύλου, να προσδιορίζεται γρήγορα εάν ένα άτομο δικαιούται άσυλο και να μειώσει τον αριθμό εκείνων που διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόταση της Κομισιόν, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη-μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναμένεται να συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις. Ήδη ο Αυστριακός καγκελάριος Ζεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε πως η μετεγκατάσταση παράνομων μεταναστών δεν πρόκειται να λειτουργήσει και αυτό που χρειάζεται είναι ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.