Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Πλήρης εμπιστοσύνη προς την αντιπρόεδρο της Κομισιόν αρμόδια για το Κράτος Δικαίου Β.Γιούροβα»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Πλήρης εμπιστοσύνη προς την αντιπρόεδρο της Κομισιόν αρμόδια για το Κράτος Δικαίου Β.Γιούροβα»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ηπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την «πλήρη εμπιστοσύνη» της προς την αντιπρόεδρό της αρμόδια για το Κράτος Δικαίου Βέρα Γιούροβα, αφού ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ζήτησε την παραίτησή της.

Η δήλωση του Βίκτορ Ορμπάν προηγήθηκε της δημοσίευσης έκθεσης για τον σεβασμό του κράτους δικαίου στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βίκτορ Ορμπάν γνωστοποίησε στην πρόεδρο της Κομισιόν ότι διακόπτει κάθε σχέση με την Ευρωπαία επίτροπο, η οποία χαρακτηρίζει την Ουγγαρία «νοσούσα δημοκρατία».

«Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεργάζεται στενά με την Βέρα Γιούροβα για τα θέματα του κράτους δικαίου». Η Ευρωπαία επίτροπος απολαμβάνει της «πλήρους εμπιστοσύνης» της προέδρου, δήλωσε η εκπρόσωπος Ντάνα Σπίναντ.

«Έχουμε λάβει γνώση της επιστολής του πρωθυπουργού Ορμπάν και θα του απαντήσουμε».

Σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η Βέρα Γιούροβα δήλωνε: «Στον κ. Ορμπάν αρέσει να λέει ότι οικοδομεί μία ανελεύθερη δημοκρατία. Εγώ θα έλεγα: οικοδομεί μία νοσούσα δημοκρατία».

Ο Βίκτορ Ορμπάν εισάγει συστηματικά εδώ και μία δεκαετία μέτρα που σκοπό έχουν την εγκαθίδρυση του κυβερνητικού ελέγχου επί της δικαστικής εξουσίας, των μέσων ενημέρωσης, των πανεπιστημίων, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των οργανώσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενώ επιτίθεται, επίσης συστηματικά, κατά της αντιπολίτευσης, των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον Σεπτέμβριο 2018, η Ουγγαρία τελεί υπό την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 7 για κίνδυνο παραβίασης των θεμελιωδών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ίδια διαδικασία έχει κινηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατά της Πολωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.