Ο Μ.Βέμπερ (ΕΛΚ) ζητά από την Τουρκία να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους

Ο Μ.Βέμπερ (ΕΛΚ) ζητά από την Τουρκία να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους

Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο επικεφαλής της Γερμανός Ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ κάλεσαν σήμερα την Τουρκία να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, δήλωσε ότι «η Κύπρος υπέφερε τις τουρκικές προκλήσεις και επιθέσεις για πολύ καιρό. Η ομάδα του ΕΛΚ στο ΕΚ ανησυχεί σοβαρά για τα τουρκικά σχέδια για το `άνοιγμα` των Βαρωσίων».

Σύμφωνα με τον κ. Βέμπερ «μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε παραβίαση στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τη Βαρώσια και θα υπονομεύσει τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Απαιτούμε την πλήρη συμμόρφωση της Τουρκίας με τα ψηφίσματα του ΣΑΗΕ. Αυτό σημαίνει την άμεση επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους τους, υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ σύμφωνα με το αυτά τα ψηφίσματα. Η Τουρκία πρέπει να αποφύγει ενέργειες που θα έβλαπταν τις προοπτικές για περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, και οι οποίες δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας στην περιοχή», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.