Ε.Μακρόν-Α.Μέρκελ για Brexit: «Να καταλήξουμε σε συμφωνία – Όχι με οποιοδήποτε τίμημα»

Ε.Μακρόν-Α.Μέρκελ για Brexit: «Να καταλήξουμε σε συμφωνία – Όχι με οποιοδήποτε τίμημα»

Την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβούν στο Λονδίνο οι διαπραγματεύσεις της ΕΕ για το Brexit, προκειμένου να εντατικοποιήσουν τις συνομιλίες, αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η ΕΕ συνεχίζει να εργάζεται για μία συμφωνία αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα. Όπως έχει προβλεφθεί, η διαπραγματευτική ομάδα μας θα μεταβεί στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να εντατικοποιήσει τις συνομιλίες», έγραψε στο Twitter η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για τις σχέσεις τους μετά το Brexit, δήλωσε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Έχουμε δει φως τις τελευταίες ημέρες αλλά και σκιές», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο χρόνος πιέζει και θα ήταν «καλύτερα για αμφότερες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία», είπε. «Όχι όμως με οποιοδήποτε τίμημα», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενωμένοι στις απόψεις τους για το Brexit και ανέθεσαν στον διαπραγματευτή της ΕΕ να συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Βρετανία για δύο εβδομάδες.

«Δεν υπάρχουν διχογνωμίες. Δεν υπήρξε καμία για τις συμφωνίες αποχώρησης, δεν υπάρχει καμία για τις μελλοντικές σχέσεις, αλλά ομόφωνη υποστήριξη για τον διαπραγματευτή μας Μισέλ Μπαρνιέ», είπε ο Μακρόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.