ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Ολλανδία τάσσεται υπέρ του εμπάργκο όπλων της ΕΕ στην Τουρκία: «Ξεπερνά συνεχώς τα όρια»

Η Ολλανδία τάσσεται υπέρ του εμπάργκο όπλων της ΕΕ στην Τουρκία: «Ξεπερνά συνεχώς τα όρια»

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Στέφ Μπλοκ, υποστηρίζει την πρόταση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια για εμπάργκο όπλων από την ΕΕ στην Τουρκία.

Ο ίδιος ξεκινά μάλιστα εκστρατεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λάβει υποστήριξη για αυτό το ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων εναντίον της προκλητικής Τουρκίας.

Ο ολλανδικός κυβερνητικός συνασπισμός υπέβαλε την σχετική αίτηση μετά την συμμετοχή της Τουρκίας στους πολέμους του Artsakh (Nagorno-Karabakh), στη Λιβύη, καθώς και λόγω των συνεχών τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο κατά της Ελλάδος.

Τα ολλανδικά κόμματα VVD, CDA, D66 και ChristenUnie, με σχετική κοινή ανακοίνωση τονίζουν ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συμμετέχοντας στις ένοπλες συγκρούσεις στη Λιβύη και το Αρτσάχ, ενώ στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία πραγματοποιεί παράνομες έρευνες για φυσικό αέριο σε περιοχές που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Ελλάδας.

Ο Ολλανδός υπουργός εξωτερικών είπε ότι θα χαρεί να δει την στήριξη της πρότασης και υπογράμμισε ότι θα ζητήσει την υποστήριξη όλων των Ευρωπαίων συναδέλφων του.

Οι εταίροι του ολλανδικού συνασπισμού πιστεύουν ότι η χώρα θα πράξει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο της ΕΕ για να επιτύχει εμπάργκο όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Τουρκία έχει ξεπεράσει το όριο ξανά και ξανά. Ήρθε η ώρα για αποφασιστική δράση», δήλωσε ο συντάκτης της πρότασης, βουλευτής Voordewind που ανήκει στην Χριστιανική Ένωση, και ο οποίος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αποστολή τζιχαντιστών μισθοφόρων από τη Συρία στο Αρτσάχ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.