ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Bild: «Η ΕΕ κλείνει τα σύνορά της με τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική»

Bild: «Η ΕΕ κλείνει τα σύνορά της με τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική»

Η Γερμανία θα περιορίσει τις «δυνατότητες σύνδεσης» με την Βρετανία και την Νότια Αφρική μετά την εμφάνιση νέου στελέχους του κορωνοϊού, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ανγκελα Μέρκελ.

Σαφείς κανόνες για το θέμα αυτό είναι αντικείμενο επεξεργασίας και η Γερμανία βρίσκεται «σε επαφή για το ζήτημα αυτό με τους ευρωπαίους εταίρους της», διευκρινίζει σε ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε μέσω του Twitter ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα για τα άτομα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κλείνει τα σύνορά της με τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση στο σύνολό της θα διακόψουν από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τις δύο αυτές χώρες. Οι θαλάσσιες συνδέσεις και οι χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητα, εξ ου και η αύξηση της ανησυχίας στην Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας βρίσκεται σε έξαρση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.