ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Μακρόν: «Μετά τα Χριστούγεννα τα πρώτα εμβόλια – Χρειάζεται επαγρύπνηση απέναντι στον ιό»

Ε.Μακρόν: «Μετά τα Χριστούγεννα τα πρώτα εμβόλια – Χρειάζεται επαγρύπνηση απέναντι στον ιό»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν γνωστοποίησε ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένεται να ξεκινήσει η καμπάνια του εμβολιασμού στην χώρα.

Ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η επαγρύπνησή σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

Στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοδιάσκεψης, ο Μακρόν, που βρίσκεται σε καραντίνα στην προεδρική οικία των Βερσαλιών, ανέφερε πως «η κυβέρνηση οφείλει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να είναι έτοιμη να αντιδράσει, απέναντι σε μια κατάσταση, που έχει αυξήσει τα κρούσματα κατά 20% μέσα σε μια εβδομάδα. Οι νοσοκομειακοί δείκτες έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο κι ενώ επίκεινται οικογενειακές συγκεντρώσεις για τις ημέρες των γιορτών».

Ο Μακρόν έκανε λόγο για «μια προβληματική μετάλλαξη του ιού», αναφερόμενος στο στέλεχος που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Όλα αυτά δείχνουν την πολυπλοκότητα του ιού, την επιθετικότητά και την εφευρετικότητά του. Εμείς οφείλουμε να είμαστε ταπεινοί».

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία μιας κατάλληλης απάντησης απέναντι στον ιό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» συνέχισε και έκανε λόγο για τη διενέργεια «συστηματικών τεστ PCR σε όλη τη γαλλική επικράτεια».

Στη συνέχεια, όρισε ένα οδικό χάρτη για τις ενέργειες της γαλλικής κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία: «Στις 20 Ιανουαρίου, τα τεστ, οι προειδοποιήσεις και η προστασία απέναντι στον ιό, πρέπει να εξελίσσονται με τη μέγιστη ταχύτητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στην επερχόμενη εκστρατεία εμβολιασμού, διαβεβαίωσε ότι η ημερομηνία έναρξής της θα «συντονιστεί» σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα καθοριστεί στο τέλος της εβδομάδας, μετά τα Χριστούγεννα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.