ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Να παραιτηθεί η Φον Ντερ Λάιεν» – Δριμεία επίθεση Γερμανών πατριωτών για την πανωλεθρία με τα εμβόλια

«Να παραιτηθεί η Φον Ντερ Λάιεν» – Δριμεία επίθεση Γερμανών πατριωτών για την πανωλεθρία με τα εμβόλια

Την παραίτηση της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε ο ηγέτης του γερμανικού πατριωτικού κόμματος της AfD Γιεργκ Μόιτεν, ενόψει της πανωλεθρίας του προγραμματισμού των εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γιεργκ Μόιτεν, του οποίου το κόμμα αποτελεί τρίτη δύναμη στη Γερμανία και ανήκει στην ευρωομάδα ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με τα κόμματα των Σαλβίνι και Λεπέν, εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η ΕΕ απέτυχε να προμηθευτεί το εμβόλιο σε όλους τους τομείς. Ενώ άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, είχαν παραγγείλει μεγάλες ποσότητες εμβολίων μήνες νωρίτερα, η ΕΕ υπό την ηγεσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποκοιμήθηκε πλήρως, παραλείποντας να ενεργήσει εγκαίρως, ενώ τώρα κολλάει σε συμβατικές ρήτρες με τις φαρμακευτικές εταιρείες», δηλώνει Γερμανός ευρωβουλευτής στη γερμανική JUNGE FREIHEIT.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται επί του παρόντος σε σκληρή διαπραγμάτευση με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca σχετικά με την προμήθεια εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η εταιρεία επρόκειτο να παραδώσει περίπου 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στην ΕΕ μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Λόγω δυσκολιών στην παραγωγή, η AstraZeneca δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πασκάλ Σοριό, υπερασπίστηκε την απόφαση της εταιρείας του, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε παραγγείλει το εμβόλιο τρεις μήνες νωρίτερα από την ΕΕ.

«Η παράλειψη βαρύνει την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η φον ντερ Λάιεν είχε ήδη δείξει ως υπουργός Άμυνας της Γερμανίας ότι ολιγωρούσε σε θέματα προμηθειών», επισημαίνει ο Μόιτεν, για να συμπληρώσει: «Εκείνη την εποχή, το τίμημα το πλήρωσε μια ανεπαρκώς εξοπλισμένη στρατιωτική μονάδα.»

Και συνεχίζει:

«Τώρα απέτυχε και πάλι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ζωτικής σημασίας προμήθεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά, οι πολίτες πληρώνουν το τίμημα με δύο τρόπους. Η προστασία από τον θανατηφόρο ιό καθυστερεί και ταυτόχρονα παρατείνεται το κλείδωμα με τις καταστροφικές συνέπειες για τους εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα εστιατόρια αλλά και τις οικογένειες, τους μαθητές και όσους βρίσκονται σε γηροκομεία και άσυλα φροντίδας».

Η ανάληψη των συνεπειών από αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα ευπρέπειας, αλλά και πολιτικής ηθικής, τόνισε ο αρχηγός της AfD. Εδώ και ένα χρόνο, οι πολιτικοί υπεύθυνοι για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, απειλούν και προειδοποιούν κάθε άτομο να συμπεριφέρεται υπεύθυνα, δεδομένου ότι η υγεία και ακόμη και η ζωή των άλλων ανθρώπων εξαρτώνται από τις δικές τους ενέργειες.

«Υπευθυνότητα όμως σημαίνει και ανάληψη ευθύνης. Και αυτό πρέπει να κάνει τώρα η κυρία Φον Ντερ Λάιεν. Έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά, τόσο στη Γερμανία και τους πολίτες της, όσο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το να αναλάβει την ευθύνη για την αποτυχία της και να παραιτηθεί θα ήταν το μόνο σωστό που μπορεί να κάνει τώρα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», κατέληξε ο Γιεργκ Μόιτεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.