Βερολίνο: «Σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ η Τουρκία – Να αποφευχθεί νέα επιδείνωση στη Μεσόγειο»

Βερολίνο: «Σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ η Τουρκία – Να αποφευχθεί νέα επιδείνωση στη Μεσόγειο»

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ χαιρέτησε τις επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα για την εκτόνωση της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει νέα επιδείνωση στη Μεσόγειο.

Ακόμη η Γερμανίδα υπουργός τόνισε ότι η Τουρκία ήταν και παραμένει ένας σημαντικός εταίρος στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

«Αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι η επανάληψη του διαλόγου. Μια νέα επιδείνωση στη Μεσόγειο πρέπει να αποφευχθεί», διαβεβαίωσε η υπουργός στο τέλος συνάντησής της στο Βερολίνο με τον Τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ.

«Ελπίζω πως όλα τα μέρη θα επωφεληθούν της ευκαιρίας να διεξαγάγουν έναν διάλογο. Η Γερμανία διαδραματίζει εδώ έναν ρόλο μεσολαβητή», υπογράμμισε διευκρινίζοντας πως στο περιθώριο αυτής της συνάντησης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους της στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ επέμεινε επίσης στο γεγονός ότι η Τουρκία ήταν και παραμένει «ένας σημαντικός εταίρος στους κόλπους του ΝΑΤΟ», διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως κατά τις συνομιλίες της με τον Τούρκο ομόλογό της «έθιξε τα δύσκολα θέματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.