Το αυστηρό μήνυμα της Κομισιόν στην Τουρκία για τους ΛΟΑΤΚΙ: «Να τους σέβεστε»

Το αυστηρό μήνυμα της Κομισιόν στην Τουρκία για τους ΛΟΑΤΚΙ: «Να τους σέβεστε»

O Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις στην Τουρκία στους τομείς του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έστειλε μήνυμα μέσω ανακοίνωσης.

«Υπό αυτή την έννοια, η κράτηση περισσότερων από εκατό φοιτητών που ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην ελευθερία του συνέρχεσθαι, καθώς και η απόφαση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης να απαγορεύσει κάθε είδους συναντήσεις, διαδηλώσεις και πορείες σε δύο ζώνες καλύπτουν την περιοχή του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου είναι βαθιά ανησυχητική εξέλιξη, και αντιτίθεται στη δέσμευση των αρχών για μεταρρυθμίσεις προς τις αξίες και τα πρότυπα της ΕΕ» συμπληρώνει ο Πήτερ Στάνο.

Προσθέτει ότι «η πανδημία COVID-19 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για τη φίμωση των επικριτικών φωνών. Η ρητορική μίσους που εμφανίζεται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους εναντίον φοιτητών ΛΟΑΤΚΙ κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων και το κλείσιμο μιας ένωσης ΛΟΑΤΚΙ είναι «απαράδεκτη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τις εθνικές και διεθνείς υποχρεώσεις της και να απελευθερώσει όσους κρατούνται αυθαίρετα επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους για ειρηνική συγκέντρωση τις τελευταίες εβδομάδες. Η υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία εναντίον των ατόμων που χρησιμοποιούν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της γνώμης έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας και επί μακρόν μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης» καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.