ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Βρετανία απορρίπτει τον ευρωπαϊκό φόρο συναλλαγών

Η Βρετανία απορρίπτει τον ευρωπαϊκό φόρο συναλλαγών

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του προτεινόμενου φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών που σκοπεύουν να επιβάλουν έντεκα κράτη της Ένωσης, υπέβαλε η βρετανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κινήσει μια νομική διαδικασία κατά της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών», δήλωσε ο Όσμπορν.

Ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (TTF ) θα πρέπει να εγκριθεί από τα μέλη της ευρωζώνης που τάσσονται υπέρ αυτού, θα επηρεάσει όμως τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι η Βρετανία δεν έχει την πρόθεση να εφαρμόσει τον φόρο αυτό, οι επικριτές του φοβούνται ότι θα επηρεάσει τις βρετανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κράτη τα οποία θα τον θέσουν σε εφαρμογή συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας και ως αποτέλεσμα αυτού θα μειώσει την ανάπτυξη της χώρας.

«Δεν αντιτιθέμεθα στην αρχή της φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, αλλά ανησυχούμε για τα εξωεδαφικά αποτελέσματα της πρότασης της Επιτροπής και νομίζω ότι την ανησυχία αυτή συμμερίζονται και κάποιες άλλες χώρες», σημείωσε ο Όσμπορν.

Η πρόταση της Επιτροπής, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, προβλέπει την επιβολή φόρου 0,1% για τις μετοχές και τα ομόλογα και 0,01% για τα παράγωγα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.