ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συντονισμό των χωρών του Νότου προτείνουν ευρωβουλευτές

Συντονισμό των χωρών του Νότου προτείνουν ευρωβουλευτές

Η συνεργασία και ο συντονισμός των χωρών του Νότου είναι απαραίτητη. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα ανοιχτής συζήτησης στην οποία συμμετειχαν οι ευρωβουλευτές Μαριλένα Κοππά, Νίκη Τζαβέλα και Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Η συζήτηση διεξήχθη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής με το γερμανικό κόμμα των Φιλελευθέρων, εκτίμησε ότι είναι απαραίτητο να συγκροτηθεί μια συμμαχία των χωρών του Νότου, ώστε να πιεστεί η Γερμανία να αλλάξει πολιτική.

Η κυρία Μαριλένα Κοππά υποστήριξε ότι είναι απαραίτητη μια χαλαρή συμμαχία των Νοτίων, με πολιτικό συντονισμό, όπως π.χ. προετοιμασία θέσεων πριν από τα ευρωπαϊκά συμβούλια.

Η κυρία Νίκη Τζαβέλα έδωσε έμφαση στην οικονομική διάσταση των θεμάτων και υποστήριξε ότι χρειάζεται αλλαγή των δομών.

Το δεύτερο ευρώ

Ο κ. Χατζημαρκάκης, είπε επίσης ότι θέματα όπως το ζήτημα ενός δεύτερου ευρώ, που θα εξυπηρετούσε τις νότιες χώρες, τα οποία συζητούνται σήμερα κάτω από το τραπέζι θα πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο και να συζητηθούν ανοικτά και καθαρά. Εκτίμησε ότι η Γερμανία δεν παίζει σωστά τον ηγετικό ρόλο στον οποίο βρέθηκε, επειδή λαμβάνει υπ’όψιν το στενό εθνικό της συμφέρον αντί για εκείνο του συνόλου.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι το χτύπημα στην Κύπρο ήταν προμελετημένο, εξηγώντας ότι από τον περασμένο Νοέμβριο είχε έρθει στη δημοσιότητα η έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών που έλεγαν ότι τα ρωσικά χρήματα στην Κύπρο αποτελούσαν συστημικό κίνδυνο για την ευρωζώνη. “Αν είχε κάποιος συνολική εικόνα τότε -είπε- θα καταλάβαινε ότι θα γινόταν ένα χτύπημα. Εκ των υστέρων, είναι φανερό”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.