Μ.Σχοινάς: «Εάν δεν θέλουμε να δούμε άλλες Μόριες πρέπει να ξεκινήσουμε πέρα από τα σύνορά μας»

Μ.Σχοινάς: «Εάν δεν θέλουμε να δούμε άλλες Μόριες πρέπει να ξεκινήσουμε πέρα από τα σύνορά μας»

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την κοινή άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕΗ τόνισε πως «για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, που είναι να σταματήσουμε την απώλεια ζωών στη θάλασσα, να έχουμε πιο αποτελεσματικές επιστροφές, η δουλειά μας πρέπει να ξεκινήσει πέρα από τα σύνορά μας» και έστειλε ενωτικό μήνυμα που αναφέρει πως «Εάν εργαστούμε μαζί ως Ομάδα Ευρώπη, κινούμε βουνά».

«Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών έλαβε χώρα μετά την τραγωδία της Λαμπεντούζα πριν από έξι χρόνια. Η σημερινή συνάντηση έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και με τη νέα πρόταση για το Μεταναστευτικό και το Άσυλο να βρίσκεται στο τραπέζι» σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Επισήμανε ότι «για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, που είναι να σταματήσουμε την απώλεια ζωών στη θάλασσα, να έχουμε πιο αποτελεσματικές επιστροφές, η δουλειά μας πρέπει να ξεκινήσει πέρα από τα σύνορά μας». Προσέθεσε ότι «εάν δεν θέλουμε να δούμε άλλες Μόριες και κατάσταση σαν αυτή στα Κανάρια, πρέπει να ξεκινήσουμε πέρα από τα σύνορά μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε ο,τι έχει η Ε.Ε στη διάθεσή της πλαίσιο της πολιτικής και των εργαλείων για να το κάνουμε να συμβεί: από το εμπόριο, τα χρήματα, επενδύσεις, βίζες, υποτροφίες Erasmus, τα πάντα». «Εάν εργαστούμε μαζί ως Ομάδα Ευρώπη, κινούμε βουνά» τόνισε ο στο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.