ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Θάλασσα» τα έκαναν και στο Βέλγιο: Δεν αποδίδουν τα εμβόλια – Επιβάλλουν νέο lockdown

«Θάλασσα» τα έκαναν και στο Βέλγιο: Δεν αποδίδουν τα εμβόλια – Επιβάλλουν νέο lockdown

Παρά τον εκτεταμένο εμβολιασμό τα κρούσματα δεν πέφτουν στο Βέλγιο κι έτσι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιβάλλει νέο lockdown το οποίο θα διαρκέσει τουλάχιστον 4 εβδομάδες.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντερ Κρόο ανακοίνωσε νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν από το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαρτίου.

Η Επίτροπή διαβούλευσης αποφάσισε:

1. Από τη Δευτέρα, τα μαθήματα σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης θα ανασταλούν έως τις 2 Απριλίου, ενώ αναμένεται να ανοίξουν ξανά πλήρως από τις 19 Απριλίου. Τα νηπιαγωγεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά.

2. Από το Σάββατο, τα μη ιατρικά επαγγέλματα επαφής, όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα κλείσουν.

3. Τα μη απαραίτητα καταστήματα μπορούν να δέχονται πελάτες μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι παραδόσεις στο σπίτι και η επιλογή παραλαβής παραμένουν δυνατές, εάν δεν υπάρχει φυσική επαφή και καμία είσοδος στο κατάστημα.

4. Οι πολίτες θα επιτρέπεται να συναντώνται σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε ομάδες τεσσάρων ατόμων (χωρίς να υπολογίζονται παιδιά κάτω των 12 ετών).

5. Ο αριθμός των συμμετεχόντων για στατικές διαδηλώσεις θα περιοριστεί σε 50.

6. Η τηλεργασία παραμένει υποχρεωτική και θα υπάρξουν «πρόσθετοι έλεγχοι και αυστηρότερες κυρώσεις» για εταιρείες που δεν ακολουθούν τον κανόνα.

7. Η απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών θα παραμείνει σε ισχύ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.