Στην Ελλάδα από σήμερα το Μαργαρίτης Σχοινάς – Το πρόγραμμά του τις επόμενες πέντε ημέρες

Στην Ελλάδα από σήμερα το Μαργαρίτης Σχοινάς – Το πρόγραμμά του τις επόμενες πέντε ημέρες

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς από σήμερα Πέμπτη ως την Τρίτη 11 Μαΐου.

Σήμερα στις 12:00 ο κ. Σχοινάς επισκέπτεται στην Αθήνα την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια του Κυβερνοχώρου (ENISA) όπου θα τον υποδεχτεί ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Τζούλιαν Λεπασάαρ. Το απόγευμα θα μεταβεί στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και θα παραστεί στην εκδήλωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για την παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Την Παρασκευή ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με στελέχη της FRONTEX κι αμέσως μετά θα μεταβεί στο Κιλκίς όπου και θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ευρωπού στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη λιγότερο γνωστών μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς, με σημαντική ευρωπαϊκή διάσταση και συμβολισμό. Κατά την παρουσία του στον αρχαιολογικό χώρο θα αναγορευθεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου Παιονίας σε ειδική εκδήλωση λόγω των περιοριστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία COVID-19.

Το πρωί της Κυριακής 9 Μαΐου (Ημέρα της Ευρώπης) ο κ. Σχοινάς θα επισκεφτεί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θα παραστεί στην τελετή ταυτόχρονης Έπαρσης της Ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη Δευτέρα, θα απευθύνει εναρκτήρια ομιλία στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (15:30) θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ καθώς και θέματα του χαρτοφυλακίου του με τον δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη, στο πλαίσιο του προγράμματος της πρώτης ημέρας του Φόρουμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.