Ο Ράμα έβαλε 12 γυναίκες στην 16μελή αλβανική κυβέρνηση

Ο Ράμα έβαλε 12 γυναίκες στην 16μελή αλβανική κυβέρνηση

Σε γυναίκες στηρίζεται η νέα κυβέρνηση της Αλβανίας την οποία συγκρότησε μετά την κοινοβουλευτική του επικράτηση ο Έντι Ράμα. Ειδικότερα, οκτώ γυναίκες αναλαμβάνουν τα ηνία των οκτώ εκ των 12 υπουργείων της αλβανικής κυβέρνησης, ενώ τέσσερις ακόμη μετέχουν σε αυτήν, ως υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου.

Έτσι οι γυναίκες κατέχουν τις 12 από τις 16 συνολικά θέσεις του υπουργικού συμβουλίου, κάτι που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, όχι μόνον για την χώρα αλλά και παγκοσμίως.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ορίσθηκε ο Αρμπέν Αχμετάι, πρώην υπουργός Οικονομικών.

Οι Όλτα Τζάσκα Νίκο Πελέσι, Μπλέντι Κούτσι, Μπελίντα Μπαλλούκου, Ογκέρτα Μαναστιριλιού, Έβις Κούσι και Έλβα Μαργκαρίτι, τοποθετήθηκαν αντιστοίχως στα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικών, Υποδομών, Υγείας και Παιδείας και Πολιτισμού.

Η Ντελίνα Ιμπραχίμι, πρώην διευθύντρια Φορολογικών Υποθέσεων, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών, ενώ η Φρίντα Κρίφτσα, πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε υπουργός Γεωργίας. Υπουργός Δικαιοσύνης διορίστηκε ο Ούλσι Μάνια, πρώην επικεφαλής της Νομικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής .

Οι τέσσερις άνευ χαρτοφυλακίου είναι η Ελίζα Σπιροπάι, που θα έχει την ευθύνη των σχέσεων με το κοινοβούλιο, η Εντόνα Μπιλάλι με ευθύνη την προστασία της επιχειρηματικότητας, η Μίλβα Εκονόμι με ευθύνη τις υπηρεσίες και τα πρότυπα και η Μπόρα Μουζχάκι που τις ανετέθησαν τα θέματα νεολαίας και παιδιών.

Η συγκρότηση της κυβέρνησης καθυστέρησε τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του Απριλίου, καθώς εκκρεμούσαν κατηγορίες για παρεμβάσεις στις εκλογική διαδικασία, μέσω εξαγορών αλλά και εκφοβισμού των ψηφοφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ράμα πάντως, κατά την ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου, υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της εκλογικής του νίκης και κατήγγειλε ως λασπολογία τις επικρίσεις που διατυπώνονται εις βάρος του. Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε ότι η ανάθεση θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα για τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος και τους συγγενείς τους αποτελεί σημαντικό μέρος της αλβανικής πολιτικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.