Η Αλβανία διαψεύδει ότι υπάρχει συνεργασία με το Λονδίνο για το μεταναστευτικό

Η Αλβανία διαψεύδει ότι υπάρχει συνεργασία με το Λονδίνο για το μεταναστευτικό

«Δεν θα κάνουμε την δουλειά των πλουσιότερων κρατών» διαμηνύουν τα Τίρανα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο να κρατούνται στα Βαλκάνια αλλοδαποί οι οποίοι προσπαθούν να εισέλθουν στην Βρετανία.

Ο εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα της Sun για την συμφωνία Λονδίνου-Τιράνων για την κατασκευή ενός κέντρου υποδοχής τα χαρακτήρισε «απολύτως ψευδή».

Η βρετανική κυβέρνηση πιέζεται τον τελευταίο καιρό καθώς έχουν αυξηθεί οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από την Γαλλία. Είναι ενδεικτικό ότι έως τις 23 Σεπτεμβρίου στα σύνορα έφτασαν περίπου 16,299 αλλοδαποί, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από όσους έφτασαν σε ολόκληρο το έτος του ’20. Μόνο, στις 6 Σεπτεμβρίου, σε ένα 24ώρο, έφτασαν 1000 άνθρωποι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι πρώτη φορά που μελετάται ένα κέντρο ταυτοποίησης και κράτησης εκτός συνόρων από την Βρετανία. Τον Ιούνιο, σε συνεργασία με την Δανία υπήρχε η σκέψη να δημιουργηθεί ένα κέντρο στην Αφρική. Την ίδια ώρα, η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατελ, είχε απειλήσει ακόμα και με push back τους Ευρωπαίους ζητώντας να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι. Τότε, είχε αντιδράσει έντονα το Παρίσι λέγοντας ότι η Γαλλία δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε ενέργεια που δεν ανταποκρίνεται με το δίκαιο της Θάλασσας αλλά ούτε θα υποκύψει το Παρίσι σε εκβιασμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.