Πολύνεκρο τροχαίο στη Βουλγαρία: Μεταφέρθηκαν στα Σκόπια οι 45 σοροί των θυμάτων

Πολύνεκρο τροχαίο στη Βουλγαρία: Μεταφέρθηκαν στα Σκόπια οι 45 σοροί των θυμάτων

Μεταφέρθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι στα Σκόπια οι 45 σοροί των θυμάτων του πρόσφατου τραγικού δυστυχήματος στη Βουλγαρία, με ταξιδιωτικό λεωφορείο από τη Βόρεια Μακεδονία που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η μεταφορά τους από τη Σόφια έγινε με δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, κατά τη μεταφορά των σορών, παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Στέβο Πεντάροφσκι, ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ και ο πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι

Τις σορούς παρέλαβαν συγγενείς των θυμάτων και αμέσως μετά αυτές μεταφέρθηκαν στα νεκροταφεία όπου έγιναν οι κηδείες.

Και τα 45 θύματα του τροχαίου δυστυχήματος, ανάμεσά τους και 12 παιδιά, ήταν πολίτες των Σκοπίων.

Στην πολυήμερη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, με τη μέθοδο DNA, στη Σόφια, συμμετείχαν ειδικοί και καθηγητές Ιατροδικαστικής από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια.

Το δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου στον αυτοκινητόδρομο “Στρούμα” (Στρυμόνας) στη Ν.Δ Βουλγαρία, σε απόσταση 40 χλμ. από τη Σόφια, κατά την επιστροφή του λεωφορείου από την Κωνσταντινούπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζεται και θα διαρκέσει για μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.