Τι υποστηρίζουν συγγενείς των θυμάτων

Στον οδηγό του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου, που τον περασμένο Νοέμβριο βρήκαν τραγικό θάνατο 45 πολίτες από τα Σκόπια, αποδίδει την κύρια ευθύνη το πόρισμα των βουλγαρικών Αρχών.

Το πολύνεκρο δυστύχημα είχε συμβεί στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Στρούμα, περίπου 40 χλμ. νότια της Σόφιας, όταν το τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας «BESA ΤΡΑNS» επέστρεφε στα Σκόπια από εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τους Βούλγαρους ανακριτές: «Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του τιμονιού» και η υπόθεση έχει τεθεί πλέον στο αρχείο. Ωστόσο οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν πιο ενδελεχή έρευνα και όχι κατηγορίες μόνο στο νεκρό οδηγό, προκειμένου να κλείσει η διαδικασία. Με δηλώσεις του σε εφημερίδες των Σκοπίων, συγγενείς των 45 θυμάτων κατηγορούν τις Αρχές πως επιχειρούν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση, προειδοποιώντας ακόμη και με προσφυγή στο Στρασβούργο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ οι Βούλγαροι ανακριτές έκλεισαν την έρευνα, η τεκμηρίωση για το έργο της «BESA TRANS» στην εισαγγελία της Βόρειας Μακεδονίας, βρίσκεται ακόμη στην προανακριτική διαδικασία.