ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διαδήλωση κατά της ΕΕ στη Σερβία

Διαδήλωση κατά της ΕΕ στη Σερβία

Περίπου 3.000 Σέβοι πραγματοποίησαν διαδήλωση κατά της ΕΕ.Την κινητοποίηση οργάνωσε το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται ο πρώην Πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

Η Σερβία έλαβε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Υπάρχουν όμως κάποιοι στη Σερβία που δεν ικανοποιήθηκαν από αυτήν την εξέλιξη.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας πλάκατ τα οποία ανέγραφαν «Δεν έχουμε ανάγκη την Ένωση», ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Υπήρχαν τριβές στις σχέσεις της Σερβίας με την ΕΕ λόγω των προβλημάτων της πρώτης με το Κόσοβο.

Αλλά μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Απρίλιο μεταξύ των δυο πλευρών άρθηκε ένα σημαντικό εμπόδιο από την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Ο Πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς πιστεύει ότι είναι σημαντική η απόφαση που έλαβε η ΕΕ.

«Οι επικείμενες ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα διασφαλίσουν τον εκμοντερνισμό του κράτους και του λαού και θα δείξουν αυτά που θέλουν ο σερβικός λαός και η κυβέρνηση από την διαδικασία», είπε ο Ντάτσιτς.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Σέρβος Πρωθυπουργός είχε διατυπώσει την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 4-5 χρόνων.

Αλλά πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν ότι η Σερβία δεν θα προσχωρήσει στην ΕΕ πριν από το 2020.

Η ΕΕ έλαβε την απόφαση οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την βαλκανική χώρα να ξεκινήσουν έως τον Ιανουάριο του 2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.