ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένα μήνα κρατούν οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία (vid)

Ένα μήνα κρατούν οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία (vid)

Τριάντα συνεχείς ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων συμπληρώνονται στη Βουλγαρία το Σάββατο 13 Ιουλίου, με βασικό αίτημα των διαδηλωτών την άμεση παραίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.  

Χιλιάδες κάτοικοι της χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώνονται εδώ και τέσσερεις εβδομάδες κυρίως στους δρόμους της Σόφιας αλλά και των μικρότερων πόλεων Πλόβντιβ, Μπουργκάς, Σλίβεν, Μπλαγκόεβγκραντ ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης η οποία όμως δείχνει προς το παρόν ανυποχώρητη. 

Με βασικά συνθήματα “παραίτηση” και “Μαφία” οι κάτοικοι της Σόφιας συγκεντρώθηκαν και το Σάββατο στην πλατεία Nezavisimost (Ανεξαρτησίας) της βουλγαρικής πρωτεύουσας έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Delyan Peevski ως πρόεδρο της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS).

Παρόλο που η κυβέρνηση ανακάλεσε τον διορισμό οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για νεποτισμό και ευνοιοκρατία και ζητούν την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου. Την προηγούμενη εβδομάδα οι πρεσβευτές της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία καλούν την κυβέρνηση της χώρας να ακούσει τα αιτήματα των πολιτών και προειδοποίησαν πως το ολιγαρχικό και αυταρχικό μοντέλο εξουσίας είναι αντίθετο με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.