ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βουλγαρία: “Στο πόδι” οι αρχές ένα χρόνο μετά την δολοφονική επίθεση στο Μπουργκάς

Βουλγαρία: “Στο πόδι” οι αρχές ένα χρόνο μετά την δολοφονική επίθεση στο Μπουργκάς

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας που έχουν ληφθεί για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπερόε Στάρα Ζαγορά με την Χάποελ Τελ Αβίβ, καθώς η αναμέτρηση συμπίπτει με την επέτειο ενός χρόνου από την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος τουριστικού λεωφορείου.

Από την αιματηρή βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε στο Μπουργκάς, σκοτώθηκαν πέντε Ισραηλινοί, ο Βούλγαρος οδηγός του λεωφορείου και ο ύποπτος τρομοκράτης.

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, ότι πίσω από την βομβιστική απόπειρα κρύβεται η οργάνωση Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Τσβετλίν Γιόφτσεφ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Αμερικανίδα πρέσβειρα Μάρσι Ρις, στο Μπουργκάς, ενώ η κ. Ρις κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να χαρακτηρίσει επίσημα την Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση, όπως έκανε και η Ουάσιγκτον.

Σε επιμνημόσυνη τελετή που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο Μπουργκάς, θα αποκαλυφθεί εντυπωσιακό μνημείο με έξι στήλες, που συμβολίζουν τα έξι αθώα θύματα, ενώ στη βουλγαρική πόλη έχουν φτάσει και συγγενείς των θυμάτων, που έκαναν συγκλονιστικές δηλώσεις μπροστά στις κάμερες της βουλγαρικής τηλεόρασης.

«Αυτό, αυτή η φωτογραφία μου έμεινε μόνο. Ερήμωσε το σπίτι μου χωρίς τον γιό μου. Ένα χρόνο μόνο κλαίμε και κλαίμε με τη γυναίκα μου», δήλωσε, κλαίγοντας, στο κανάλι BTV Ισραηλινός πατέρας, ο οποίος έχασε το μοναχογιό του στη μοιραία έκρηξη.

«Φοβερή τραγωδία» χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, στην ομιλία του στην επιμνημόσυνη τελετή φίλων και συγγενών των θυμάτων. «Η φοβερή αυτή τραγωδία που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε όσο ζούμε, αποτελεί άλλη μια απόδειξη, ότι δεν υπάρχει καμία θρησκευτική, πολιτική ή οποιαδήποτε άλλη αιτία που να δικαιολογεί παρόμοια απάνθρωπη βαρβαρότητα», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.