ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέχρι το 2020 στη Ν.Α. Ευρώπη

Ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέχρι το 2020 στη Ν.Α. Ευρώπη

Τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας προβλέπει η στρατηγική του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας (RCC) για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέχρι το 2020. 

Η παρουσίαση του σχεδίου στρατηγικής θα γίνει αύριο, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στα Σκόπια, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Το σχέδιο στρατηγικής προετοιμάστηκε από τη Γραμματεία του RCC σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους φορείς των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Βασικός στόχος της στρατηγικής είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών των χωρών της περιοχής, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η ανάκαμψη των οικονομιών.

Στους στόχους μέχρι το 2020, το RCC περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την αύξηση της απασχόλησης από το 39% στο 44%, την ανάκαμψη του συνολικού όγκου των εμπορικών συναλλαγών στο σύνολο των χωρών της περιοχής από 94 σε 210 δισεκατομμύρια ευρώ και την αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της περιοχής από 36% σε 44% του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Η επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέχρι το 2020, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. Προστίθεται δε, ότι προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών εμπορίου, των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, καθώς και της αποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων των χωρών της περιοχής.

Η παρουσίαση του σχεδίου στρατηγικής θα γίνει, επίσης, στην Πρίστινα (11 Σεπτεμβρίου), την Ποντγκόριτσα (13 Σεπτεμβρίου), το Σαράγεβο (16 Σεπτεμβρίου), το Ζάγκρεμπ (17 Σεπτεμβρίου), το Βελιγράδι (18 Σεπτεμβρίου) και τα Τίρανα (1 Οκτωβρίου).

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη Γραμματεία του RCC σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας και του Κοσόβου, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Πρόκειται -αναφέρεται – για ευκαιρίες συζήτησης της στρατηγικής μεταξύ των κυβερνητικών φορέων, της Κοινωνίας των Πολιτών, του ιδιωτικού τομέα και άλλων ενδιαφερόμενων μερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.