ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σ.Φούλε: «Πετυχημένη χρονιά το 2013 για την Αλβανία»

Σ.Φούλε: «Πετυχημένη χρονιά το 2013 για την Αλβανία»

Οι προτεραιότητες που έθεσε στην έκθεση προόδου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αλβανία, συζητήθηκαν σήμερα σε στρογγυλό τραπέζι Αλβανίας-ΕΕ, όπου εξετάστηκαν οι τρόποι για την εφαρμογή τους.

Ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε χαρακτήρισε επιτυχημένο το 2013 για την Αλβανία. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο κ. Φούλε εξήρε τη διαδικασία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 23ης Ιουνίου και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

«Ήταν μια καλή χρονιά από πλευράς διεξαγωγής ελεύθερων και δίκαιων εκλογών και του εποικοδομητικού τρόπου μεταβίβασης της εξουσίας. Ήταν μια καλή χρονιά, που μας επιτρέπει να υπογραμμίσουμε την πρόοδο της Αλβανίας στην επόμενη έκθεση προόδου» είπε ο κ. Φούλε.

«Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί στους Αλβανούς πολίτες μια σαφής ιδέα, για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα ενσωματωθεί στην ΕΕ και να τους δοθεί η δυνατότητα να διαπιστώσουν οι ίδιοι την πρόοδο και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης τους ως προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο επίτροπος Φούλε.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανέφερε από την πλευρά του ότι η συνάντηση αυτή χρησίμευσε για να δώσουμε μία πλήρη εικόνα των προσπαθειών της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση του κράτους δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Ράμα δήλωσε ότι το σχέδιο δράσης θα πρέπει να συντονιστεί με τον καλύτερο τρόπο, ώστε η έναρξη των διαπραγματεύσεων και η ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.