Πακέτο μέτρων στη Σερβία – Μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα

Πακέτο μέτρων στη Σερβία – Μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα

 Ένα πακέτο μέτρων που στοχεύουν στη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, τη διασφάλιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης υιοθέτησε χθες η κυβέρνηση της Σερβίας.

Συγκεκριμένα, ενέκρινε την τροποποίηση του νόμου που καθορίζει τον ΦΠΑ, προβλέποντας αύξηση του ειδικού συντελεστή ΦΠΑ από το 8 στο 10% και μια αύξηση του φορολογικού συντελεστή στην πώληση και εισαγωγή εξοπλισμού και εξαρτημάτων πληροφορικής, από το 8% στο 20%.

Η σερβική κυβέρνηση ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη μείωση των καθαρών μισθών των απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα και την τροποποίηση του νόμου περί μισθολογίου στον Δημόσιο τομέα, με την πρόβλεψη μείωσης από 1ης Ιανουαρίου 2014 των μηνιαίων αποδοχών που υπερβαίνουν τα 60.000 δηνάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την κυβερνητική συνεδρίαση, εγκρίθηκαν ακόμη τα νομοσχέδια τροποποίησης του νόμου περί φορολόγησης των εταιρικών κερδών και του νόμου περί υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.