ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι για τον Μ. Τζουκάνοβιτς

Πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι για τον Μ. Τζουκάνοβιτς

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, την πρώτη μετά από 10 χρόνια.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς επισκέφθηκε τελευταία φορά το Βελιγράδι, τον Μάρτιο του 2003, όταν παρέστη στην κηδεία του δολοφονηθέντος Σέρβου πρωθυπουργού, Ζόραν Τζίντζιτς.

Η επίσκεψή του αναμένεται να δώσει επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική τροχιά.

Ο κ. Τζουκάνοβιτς, ο οποίος ανταποδίδει την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς στην Ποντγκόριτσα, κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, τον πρώτο αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρόεδρο της Βουλής, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

Στις συνομιλίες του κ. Τζουκάνοβιτς με τη σερβική ηγεσία αναμένεται συγκεκριμενοποίηση ορισμένων λύσεων προς όφελος των πολιτών και των δύο χωρών που συμφωνήθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Σερβίας στην Ποντγκόριτσα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Σερβία και το Μαυροβούνιο μετά την αναθέρμανση των σχέσεων και σειρά συναντήσεων εκπροσώπων των δύο χωρών, ξεκίνησαν την υλοποίηση πολλών συμφωνηθέντων αποφάσεων, όπως την από κοινού διεκδίκηση κονδυλίων της ΕΕ για την κατασκευή οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων και τη ανταλλαγή εμπειριών από την πορεία προσέγγισης της ΕΕ.

Ενόψει της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στη Σερβία μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου ο κ. Τζουκάνοβιτς δήλωσε ότι οι δυο χώρες «ως ανεξάρτητα κράτη, σταθερά προχωρούν προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Σε άρθρο του στο περιοδικό «NIN» του Βελιγραδίου υπενθύμισε ότι το Μαυροβούνιο έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η Σερβία θα αρχίσει σύντομα τη διαδικασία.

«Η συνεργασία που έχουμε επιτύχει στον τομέα αυτό θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των συνολικών σχέσεών μας» δήλωσε ο κ. Τζουκάνοβιτς.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε δηλώσεις στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου σημείωσε ότι το Βελιγράδι επιθυμεί να έχει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με το Μαυροβούνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.