Αλβανός πρώην Α/ΓΕΣ έλαβε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ!

Αλβανός πρώην Α/ΓΕΣ έλαβε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ!

 Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του αλβανικού Στρατού, Λουάν Χότζα, ο οποίος είναι στον κατάλογο των 742 ατόμων που καταζητούνται από τη δικαιοσύνη, επιβεβαιώθηκε ότι απέκτησε άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά από μια μακρά περίοδο ερευνών, οι πληροφορίες αυτές ανακοινώθηκαν από τον δικηγόρο  του Χότζα, Ιμπραχίμ Λάχι.

«Η Ίντερπολ ψάχνει για τον Λουάν Χότζα, ο οποίος έλαβε το καθεστώς ασύλου στις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και όταν του δώσουν αυτό το καθεστώς, η καταδίκη του ακόμη θα ισχύει», δήλωσε ο Λάχι.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Αλβανίας,  στρατηγός Λουάν Χότζα, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για εικαζόμενη κατάχρηση εξουσίας, ως διοικητής στην υπόθεση Gërdec, του στρατοπέδου που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, έντεκα χιλιόμετρα από τα Τίρανα, όπου το 2008 σημειώθηκε μια τρομακτική έκρηξη πυρομαχικών. Η έκρηξη έγινε αισθητή και στις γειτονικές χώρες της Αλβανίας και καταστράφηκαν 5.000 σπίτια.

Ο Αλβανός στρατηγός λίγο πριν τη δίκη του, το 2012, είχε καταφύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες. (echedoros-a.gr)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.