ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ισλαμιστές από τα Σκόπια πάνε στη Συρία

Ισλαμιστές από τα Σκόπια πάνε στη Συρία

 Τρεις ημέρες μετά την αναφορά των μέσων ενημέρωσης, για τον 22χρονο Αλβανό από τα Σκόπια που σκοτώθηκε στη συριακή σύγκρουση, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία πληροφόρηση από τις πρεσβείες στον αραβικό κόσμο, για το θάνατο του Αλίμ Οσμάνι, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

Εκτός από την οικογένειά του, τα θεσμικά όργανα αδυνατούν να επιβεβαιώσουν την είδηση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, και όμως όπως λένε τουλάχιστον  50  ακραίοι Μουσουλμάνοι από την πόλη των Σκοπίων, έχουν πάει να πολεμήσουν στη Συρία, σύμφωνα με τον Όλιβερ Αντόνοφ, καθηγητή και ειδικό στις πολεμικές συγκρούσεις.

«Είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο και δεν αποτελεί, μόνο, πρόβλημα των Σκοπίων. Το φαινόμενο των ξένων μαχητών από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και τα Βαλκάνια είναι γνωστό και υπολογίζονται σε περίπου 400 εξτρεμιστές, είπε ο Βλάντο Αζίνοβιτς, καθηγητής Μελετών Ασφαλείας στο Σεράγεβο.

«Πήγαν στον πόλεμο κυρίως από θρησκευτικά κίνητρα. Επιδιώκουν να πολεμήσουν για τον Αλλάχ, την πίστη τους και να πεθάνουν στον πόλεμο, έτσι αποκτούν την ιδιότητα του μάρτυρα, του μάρτυρα του Αλλάχ…»

Η πρόσκληση στον πόλεμο στη Συρία συνήθως γίνεται από τα κέντρα κατάταξης, που το ρόλο αυτόν έχουν κυρίως τα τζαμιά, τα σχολεία και τα μουσουλμανικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ωστόσο, η Μουσουλμανική Κοινότητα των Σκοπίων, διατείνεται ότι τα 650 τζαμιά στη χώρα βρίσκονται υπό αυστηρό έλεγχο.

Ελλοχεύει ο κίνδυνος των  ριζοσπαστικών ιδεών για ένοπλη δράση, να μεταφερθεί στις χώρες καταγωγής των τζιχαντιστών.

 Ετσι, προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί στη Βοσνία, στις αρχές του έτους, που εισήγαγε νομοθεσία που προβλέπει  ποινές φυλάκισης σε όσους υπηκόους αγωνίζονται σε εξωτερικούς πολέμους.

Μια τέτοια πρωτοβουλία ξεκίνησε σε μας (Σκόπια) ο βουλευτής Πάβλε Τραϊάνοφ και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

Το πρόβλημα με όλους αυτούς είναι όταν επιστρέψουν, με εμπειρία πολεμική στις εστίες τους. Ποιος θα τους κάνει καλά;

Τρία χρόνια γράφαμε για την εισβολή ξένων ισλαμιστών προσκείμενων στην Αλ Κάιντα, στη Συρία. Ήμασταν οι μόνοι που λέγαμε την αλήθεια, τώρα αυτό έγινε εντελώς ξαφνικα΄αυτονόητη “αλήθεια” για τα “έγκυρα” ΜΜΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.