ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Η Αλβανία είναι βασικός έταιρος και μεγάλος σύμμαχος”

“Η Αλβανία είναι βασικός έταιρος και μεγάλος σύμμαχος”

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Μίμη Κονχέλι στην Άγκυρα, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Ισμέτ Γιλμάζ, υπογράμμισε το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκε η εξεύρεση πιθανών τρόπων ώστε να αποκτήσουν περαιτέρω ώθηση οι αμυντικές σχέσεις των δυο χωρών.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι η Τουρκία βλέπει την Αλβανία, ως βασικό εταίρο και μεγάλο σύμμαχό της.

Σε αυτό το πλαίσιο για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης, ο Ισμέτ Γιλμάζ διαβεβαίωσε την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία για το καθεστώς της υποψήφιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο ανώτεροι αξιωματούχοι συζήτησαν για την άμυνα με συγκεκριμένα για την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Τονίστηκε ότι στην Τουρκία έχουν τελειώσει τη στρατιωτική σχολή 2.500  Αλβανοί σπουδαστές  από το 1992 και μετά, ενώ σήμερα 86 Αλβανοί φοιτούν στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας.

Ο Μίμη Κοντχέλι συναντήθηκε, επίσης, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Νεσντέτ Όζελ.

Η Αλβανή υπουργός, νωρίτερα, είχα καταθέσει στεφάνι το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όπως ανακοίνωσε το (αλβανικό) υπουργείο Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.