ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ε.Βενιζέλος: «Η ενταξιακή πορεία του Μαυροβουνίου θα συνεχιστεί και θα ενταθεί»

Ε.Βενιζέλος: «Η ενταξιακή πορεία του Μαυροβουνίου θα συνεχιστεί και θα ενταθεί»

Θα ενισχυθεί η ευρωπαϊκή προοπτική του Μαυροβουνίου κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος από την Ποντγκόριτσα.

Η ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου κυριάρχησε στις συνομιλίες που είχε στην Ποντγκόριτσα ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ίγκορ Λούκσιτς και τον πρόεδρο της Βουλής Ράνκο Κριβόκαπιτς, ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε ότι επετεύχθη μεγάλη πρόοδος στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου.

Στη κοινή συνέντευξη τύπου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα, έχουν υιοθετηθεί συνταγματικές αλλαγές, έχει εισαχθεί νέα νομοθεσία σε θέματα που αφορούν το κράτος δικαίου, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος».

Ο κ. Βενιζέλος αφού επισήμανε ότι επισκέπτεται τη χώρα πρωτίστως ως προεδρεύων του υπουργικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας «η ενταξιακή πορεία του Μαυροβουνίου θα συνεχιστεί και θα ενταθεί».

Η ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ επίσης αποτέλεσε αντικείμενο των συνομιλιών που είχε στην Ποντγκόριτσα ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Βενιζέλος υποσχέθηκε την υποστήριξη της Ελλάδας που, όπως είπε, είναι μέλος της βορειοατλαντικής συμμαχίας 62 χρόνια.

Σε διμερές επίπεδο διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικές αλλά χρειάζεται να ενισχυθούν σε οικονομικό επίπεδο και κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στο Μαυροβούνιο.

Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο Σεράγεβο όπου αύριο θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.