Έλληνας πρεσβευτής σε κοσοβάρικη εφημερίδα: “Θα αναγνωρίσουμε το Κόσοβο”

Έλληνας πρεσβευτής σε κοσοβάρικη εφημερίδα: “Θα αναγνωρίσουμε το Κόσοβο”

Φαίνεται ότι η Ελλάδα, θα είναι το επόμενο κράτος, το οποίο θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.Αυτό ενημέρωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Κοσσυφοπέδιο, Δημήτρης Μοσχόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Κοσόβου «Κόχα Ντιτόρε».

«Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, όχι επειδή είναι καλή η κατάσταση, αλλά από το γεγονός ότι η αναγνώριση είναι προς το συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε ο πρέσβης Δημήτρης Μοσχόπουλος.

Ο Έλληνας πρέσβης- συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα- δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί το Κοσσυφοπέδιο να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, δήλωσε ότι η Ελλάδα θέλει κάθε χώρα μέλος της ΕΕ να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος.

Ερωτηθείς, πότε θα γίνει η αναγνώριση από την Ελλάδα, ο Έλληνας πρέσβης δεν καθόρισε ημερομηνία. Ο ίδιος είπε ότι δεν ήξερε πότε η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, αλλά ότι υπάρχει η βούληση να το πράξει.

Ο Μοσχόπουλος αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξή του,  στη δημιουργία των Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου, στην απόφαση της παραλαβής των θεωρήσεων ‘Σένγκεν’, στην οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στο διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Όπως καταλαβαίνετε ο Ε.Βενιζέλος δεν ήθελε να αναγνωρίσει την Κριμαία, αλλά για το Κόσοβο δεν έχει κανένα πρόβλημα αφού είναι αμερικανική εντολή. Συνεπώς οι επιλογές δεν χωρίζονται με βαση τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά με βάση τι θέλουν οι ΗΠΑ,  και ας έχουμε πολύ περισσότερα κοινά με τους ομόδοξους Ρώσους και Σέρβους, που είναι και κοντά μας, αρκεί που ο Ε.Βενιζέλος έχει περισσότερα κοινά με τους πέραν του Ατλαντικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.